Mi mindenre használható a szappan?

2020. március 27. | blog

Sokan tudják már, hogy a mindennapos tisztálkodáson túl számtalan dologra használható. Te is ismersz valamilyen praktikát? Vegyük számba tapasztalatainkat, hogy minél ökotudatosabb legyen minden háztartás!

Tisztálkodás

A házi szappan gyakori kézmosásnál sem szárít úgy, mint az iparilag készült bolti társaik. Természetes glicerintartalma puhítja a bőrt, lúgos pH-ja rengeteg kórokozóval elbánik.

Borotválkozás, hajmosás

Nem mondok újdonságot, hogy az egyedi receptúrával készült szappanok különleges habzásúak és lehet borotválkozásra, hajmosásra is készíteni őket. Samponként használva mindenképp ajánlott enyhén citromos vagy ecetes vizes öblítéssel zárni a hajmosást.

Mosás

Jól tisztítja a ruhákat. A mosózsákba vagy mosódiós zsákba is bedobható egy kis reszelt szappan, így nem tapad a ruhákra és egyenletesen oldódik fel. A világos ruhákhoz érdemes egy kis mosószódát vagy szódabikarbónát tenni a tökéletes fehérségért.

Kutyasampon, kerti bútor tisztítás, szőnyegtisztítás, mosogatás, felmosás

Ha a mi hajunknak megfelel a szappan, miért is ne lenne jó házi kedvencünknek?
A lereszelt szappant oldjuk fel ugyanannyi vízben és máris kaptunk egy univerzális oldatot, amit különböző töménységgel bármilyen felület tisztítására kipróbálhatunk. A legtöbb esetben elegendő tiszta vízzel leöblítened, de ha a mosogatás végén tökéletesen csillogó poharakat szeretnénk, akkor érdemes ecetes vízzel is átmosnod.

Egyéb háztartás célra

Szabókréta helyett szabásminta rajzolásához a legideálisabb, mert az elkészült ruha első mosásakor eltüntethető az anyagról.
Nyikorgó ajtó, szoruló cipzár is könnyedén csúszik majd, ha egy kis szappant kenünk rá.
Híg oldatával és egy vattapamaccsal a szobanövényeinkről könnyedén eltávolíthatjuk a levéltetveket.

+1 ötlet: Szappanbuborék

Gyermekkorunk kedvelt játéka volt a buborékfújás, ami mostanában újra divatos lett. De sokkal olcsóbb és élvezetesebb saját magunknak elkészíteni. Kalandra fel!

A szappantanfolyamjainkon számos különleges recepttel megismerkedhetsz. Dolgozom azon, hogy a jövőben online felületen is elérhess minket és bármely választott modult elvégezhesd. Ha érdekel ez a lehetőség, keress bátran ezzel kapcsolatban! Persze ha a megszokott, jó hangulatú közös kézműveskedésre vágysz, megértem. Hiszen rengeteg kérdés menet közben merül fel az emberben és olyan fortélyokat is elleshetsz, ami jól jöhet a későbbiek során. Ebben az esetben kis türelmedet kérem, és remélhetőleg rövidesen újult erővel vethetjük bele magunkat az alkotómunkába.

 

Pin It on Pinterest

Share This
2020